De recepten van de kookclinic:

HET BEVROREN EI | OSSEWORST

 

Plaats een rauw ei voor 48 uur in de vriezer en laat het vervolgens weer ontdooien.

Osseworst mengen met gesnipperd uitje, augurk, peper en zout naar eigen smaak en mosterd. Het gestolde eigeel splitsen van het wit en apart houden. De osseworst portioneren op toastje of iets dergelijks. Snijd het eigeel halfdoor en plaats op de osseworst. Garneer af met bijvoorbeeld een takje verse peterselie.

 

PAASSCHUIMBAKJE

De eiwitten die je over hebt van het "bevroren ei" opkloppen. Per 4 eiwitten 250 gram suiker toevoegen. Begin met een beetje suiker, maizena en een snufje zout. Opkloppen tot het geheel helemaal stijf is en vervolgens de rest van de suiker bijvoegen. Spuit je schuimgebakje op op vetvrij papier en laat het vervolgens drogen in de oven. 105 graden Celcius, ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Maak custardpudding volgens het recept op de verpakking. Vervang een halve liter water door advocaat. Garneer vervolgens met fruit of chocolade. Kijk maar wat jezelf het lekkerst vindt. 

 

KEBABSPIESJE

500 gram gehakt, half of half of lamsgehakt. 1 zakje Ras El Hanout van Jonnie Boer (verkrijgbaar bij de PLUS), 3 gram shoarmakruiden en 1 teentje knoflook goed mengen. Draai vervolgens balletjes en rijg deze aan een spiesje of stokje en verdelen als een soort frikandel (kebab). Afgrillen of bakken tot het vlees gaar is.

KOMKOMMERKNOFLOOKDIP

125 gram mayonaise | 125 gram creme fraiche | 2 teentjes knoflook | 1/4 komkommer | laurierpoeder. Snijd de komkommer fijn, pers de knoflook en meng vervolgens alle ingredienten goed door elkaar. Laat 1 nacht staan zodat de smaak lekker door kan trekken.

 

CROQUEMBOUCHE

Voor de toren die Jim op de fair gemaakt heeft heb je ongeveer 60 soesjes nodig. Vul deze met bijvoorbeeld chocolademousse. Verder ben je nodig een taartstandaard | 1 conische vorm bekleed met vetvrij papier ongeveer 25 cm hoog | diverse versierselen zoals paaseitjes, chocolade, eetbare bloemen | smeltchocolade | warme suiikercaramel. Dtp de soesjes in de smeltchocolade en begin te "plakken". Versier vervolgens je pyramide met de paaseitjes enz. 

Zet al deze ingredienten klaar binnen handbereik en maak als allerlaatste de karamel.

Gebruik en pan met dikke bodem en zet deze op laag vuur op. Doe hierin 350 gram suiker en een scheutje water en een klein beetje roomboter. Laat de suiker smelten onder voortdurend roeren tot je karamel krijgt. Voor meer tips en tricks zie youtube Croquembouche

 

De acties van Zaal Restaurant Reimink in Heeten

Zaal Restaurant Reimink is betrokken. Door middel van verschillende acties ondersteunen wij verschillende partijen in de buurt. Kijk hier hoe u samen met Reimink bij kunt dragen.
 

Cadeaubon-ideetje…

Geef iemand een cadeaubon van Zaal Restaurant Reimink in Heeten. Heerlijk eten, midgetgolfen of een middagje op het terras. Bij ons kan het allemaal.

Samen heeten

Krijg korting met Samen Heeten

Zaal Restaurant Reimink doet mee aan het lokale initiatief Samen Heeten.

Hoe werkt het?

  1. Spaar PLUS-punten bij PLUS Severijn Heeten.
  2. Lever uw volle zegelboekje in bij PLUS Severijn Heeten (een vol boekje heeft u € 4,- gekost).
  3. Vraag bij inlevering om een Samen-Heeten-cheque t.w.v. € 8,- (Spaarwinst van 100%).
  4. Verzilver uw Samen-Heeten-cheque bij ons.

Voorwaarden:

  • Wij geven geen geld terug als u een cheque verzilvert.
  • U kunt meerdere cheques tegelijk verzilveren.
  • U kunt uw cheque overal voor gebruiken met uitzondering van bij feesten en partijen.