Flammkuchen by Reimink | Watermeloenpunch | Moink Balls

FLAMMKUCHEN BY REIMINK

Ingrediënten bodem:

300 gram patent bloem | 150 ml. lauw water | 7 gram instant gist | 12,5 ml. olijfolie| Snufje zout | snufje suiker

Ingrediënten topping:

Creme Fraiche | Ui | Gerookt buikspek | Boursin | Pepermolen

Bereidingswijze:

Zeef de bloem in een mengkom. Doe hier de olijfolie bij, een snufje zout en de suiker.

Met het lauwe water met de gist en laat deze oplossen. Voeg dit toe aan de bloem. In 10 minuten kneden tot een soepel deeg. Laat het een uurtje rijzen.

Verdeel de deeg in 4 gelijke bollen en rol deze 1 voor 1 uit tot een mooi dunne bodem. Leg ze op bakpapier.

 

Meng de crème fraiche met de boursin. Snijd de ui zo dun als je kan in halve ringen. Snijd de spek in reepjes. 

Smeer het deeg eerst in met een heel klein beetje olijfolie en daarna het mengsel van de creme fraiche en de boursin. Blijf ongeveer 1 cm uit de rand. Voeg naar smaak wat peper uit de pepermolen toe. Beleg nu de bodem met de ui en het spek. 

Bak de Flammkuchen af op een reeds voorverwarmde oven op 260 - 280 graden tot de randen mooi bruin van kleur zijn. Dit gaat snel dus let goed op.

Garneer de flammkuchen af met rucolasla en balsamico creme.

 

WATERMELOENPUNCH

Ingrediënten

1 watermeloen | 100 ml siroop naar keuze | 250 ml rosé/witte wijn (kan uiteraard ook alcoholvrij) | ijsblokjes

Bereidingswijze:

Snijd het bovenste kapje van de meloen, groot genoeg om je hand erin te steken. Ga langzaam met de mixer erin totdat alles vloeibaar is. Giet de pulp door een zeef en voeg de siroop en de wijn toe. Maak met een appelboor een gat in de meloen en bevestig het tapkraantje. De tapkraantjes zijn te verkrijgen bij iedere bouwmarkt als regentontapje.

De meloen goed koelen. 

Ananas: honing | steranijs | aroma amandel | vanillesuiker (alles naar eigen smaak).

Snijd de ananas in blokjes. Doe deze in een zipplockzak en voeg de ingredienten toe. Laat de ananas 2 dagen in de koelkast marineren.

 

MOINK BALLS

Ingrediënten (voor ongeveer 30 moink balls):

750 gram gehakt half om half | 1 ei | 60 gram paneermeel | peper | zout | Italiaanse kruiden | BBQ Rub | BBQ saus |  300 gram ontbijtspek | prikkers 

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden. Draai balletjes iets kleiner dan een golfballetje en smeer ze in met de BBQ rub. Rol het balletje in een plakje ontbijtspek en doe er een prikker door heen. Dan op de BBQ met eventueel rookhout, (fruitboom) is het lekkerst, garen tot het bijna gaar is. Doe de BBQ saus erop en smullen maar!

 

VEEL PLEZIER, SUCCES EN EET SMAKELIJK!

 

De acties van Zaal Restaurant Reimink in Heeten

Zaal Restaurant Reimink is betrokken. Door middel van verschillende acties ondersteunen wij verschillende partijen in de buurt. Kijk hier hoe u samen met Reimink bij kunt dragen.
 

Cadeaubon-ideetje…

Geef iemand een cadeaubon van Zaal Restaurant Reimink in Heeten. Heerlijk eten, midgetgolfen of een middagje op het terras. Bij ons kan het allemaal.

Een bedrijfsuitje bij Deventer, Zwolle of Almelo organiseert u bij Zaal Restaurant Reimink

Met Reiminkies steunt u het verenigingsleven in de omgeving

Wie een feest of een evenement organiseert in Zaal Restaurant Reimink bij Deventer, ontvangt 1% van het factuurbedrag terug in Reiminkies. Aan het begin van het jaar, de volgende keer op 7 januari 2018 van 11.00 uur tot 12.00 uur, worden de Reiminkies in Heeten verzilverd. Het gespaarde bedrag wordt dan overgemaakt naar de penningmeesters van de vereniging van uw keuze.

Reiminkies worden alleen doorgegeven aan verenigingen in de buurt, dus niet aan bedrijven of particulieren.

Om Reiminkies te ontvangen, waarmee u dus uw favoriete vereniging uit de buurt van Heeten, Deventer en omgeving kunt steunen, geeft u een feest van minstens € 500,- . Bij een standaardarrangement komt dat overeen met een feest voor ongeveer 18 mensen. Bereikt u die grens? Dan ontvangt u 1% van de uitgaven in Reiminkies in coupures van € 0,50 en € 5,-.

De Reiminkies dienen ingeleverd te worden op de betreffende datum, op de betreffende tijd. In 2018 is dat op zondag 7 januari van 11.00 uur en 12.00 uur. Na deze datum verliezen ze hun waarde.

Of u de Reiminkies geeft aan de plaatselijke voetbalvereniging, handbalvereniging, muziekvereniging aan het zangkoor of aan het zwembad bepaalt u helemaal zelf.

Samen heeten

Krijg korting met Samen Heeten

Zaal Restaurant Reimink doet mee aan het lokale initiatief Samen Heeten.

Hoe werkt het?

  1. Spaar PLUS-punten bij PLUS Severijn Heeten.
  2. Lever uw volle zegelboekje in bij PLUS Severijn Heeten (een vol boekje heeft u € 4,- gekost).
  3. Vraag bij inlevering om een Samen-Heeten-cheque t.w.v. € 8,- (Spaarwinst van 100%).
  4. Verzilver uw Samen-Heeten-cheque bij ons.

Voorwaarden:

  • Wij geven geen geld terug als u een cheque verzilvert.
  • U kunt meerdere cheques tegelijk verzilveren.
  • U kunt uw cheque overal voor gebruiken met uitzondering van bij feesten en partijen.